Prima noastra revista cu... aer de primavara

23/03/2011

 

Provocarea: realizarea unei reviste impreuna cu liceeni cursanti implicatei in proiectul de formare tehnica si consiliere profesionala "Antreneaza-te pentru succes" organizat impreuna cu Colegiu Tehnic Alexe Marin din Slatina. Revista cu suflet de adolescent – revista “Talente”.

Orice liceu care se respecta are o revista… Orice proiect in care sunt implicati tineri, ar trebui sa aiba o revista proprie.

Care ar fi scopul?
In primul rand, sa-i provocam pe tineri sa se implice. In al doilea rand, pentru a fi un inceput de drum pentru colegii lor care nu sunt implicati in proiect, iar in al treilea rand, dar nu in cel din urma, pentru a-i face cunoscuti pe cei implicati.

Inca de la inceputul proiectului, ne-am propus ca mica lor revista sa fie diferita de cea a liceului, sa fie facuta de cei implicati in proiectul de consiliere profesionala si sa reuneasca ideile lor, elanul lor, imaginatia lor, spiritul lor de liceeni.

Zis si facut!

Primul pas: descoperirea talentelor. Fiecare este diferit in felul lui, fiecare are un talent aparte, fiecare este bun la ceva. Am descoperit in acesti mici oameni in dezvoltare imaginatie bogata si inventivitate in crearea unor povesti amuzante, cunostinte tehnice in crearea unui rebus si a testelor din domeniu, cultura generala pentru rubrica de “Stiati ca…”, romantism in poeziile compuse de ei, abilitati de jurnalisti in interviurile realizate cu profesorii, haz in bancurile propuse.

Am redevenit si noi adolescenti o data cu ei, am ras la glumele lor, ne-am deschis sufletul la poezii si am redevenit seriosi cand am incercat rezolvam testul tehnic. Oricum, am trait aceste sentimente impreuna: elevii, noi, profesorii.
De ce si profesorii?
Pentru ca aici toti trebuie sa participe, fiecare idee conteaza: ,”Numai impreuna putem reusi!”
Profesorii au redevenit liceeni, consultantii nostri de asemenea. Niste copii mari care fac lucruri marete!
Din experienta lor de indrumatori, profesorii de electrica si mecanica implicati in proiectul nostru au realizat fiecare cate un articol despre domeniul lor de studiu, iar spre final, totul a fost completat cu cateva sfaturi de comportament inainte si in timpul unui interviu de angajare.

S-a vrut a fi o revista indrazneata, amuzanta si serioasa in acelasi timp, o revista cu iz de primavara, lansata in aprilie, asa cum sunt ei: adolescenti.
Numele a venit automat, irevocabil. S-a ales aproape singur: “Talente”, pentru ca ei sunt niste talente in devenire.
 

 

Logo Italia Obiettivo Lavoro Partener Oficial al Nationalei de Fotbal Italiene